SESTAVINE
- 400 g pločevinke črnega fižola, odcejenega
- majhen šopek koriandra, drobno sesekljan
- 4 velike ali 8-12 majhnih tortilj iz moke
- 1 avokado, narezan na rezine, ali 1 manjši guacamole
- 2 žlici kisle smetane
Za mešanico fajite
- 1 rdeča in 1 rumena paprika, narezana na trakove
- 1 žlica olja
- 1 rdeča čebula, narezana na tanke kolobarje
- 1 strok česna, zdrobljen
- ½ žličke čilija v prahu
- ½ žličke dimljene paprike
- ½ žličke mlete kumine
- 1 limeta, sok
PRIPRAVA
KORAK 1
Za pripravo mešanice fajita vzemite po dva ali tri trakove vsake barve popra in jih drobno sesekljajte. Dati na stran. V ponvi segrejemo olje in prepražimo preostale trakove paprike in čebulo, dokler se ne zmehčajo in začnejo rjaveti na robovih. Rahlo ohladimo in vmešamo sesekljano surovo papriko. Dodamo česen in kuhamo 1 minuto, nato dodamo začimbe in premešamo. Kuhamo še nekaj minut, da začimbe postanejo aromatične, nato dodamo polovico limetinega soka in začinimo. Prestavimo v posodo, pustimo vse sokove in pustimo na toplem.
KORAK 2
Črni fižol stresite v isto ponev, nato dodajte preostali sok limete in veliko začimb. Fižol premešajte okoli ponve, da se segreje in mu pomagate absorbirati vse okuse mešanice fajite, nato premešajte koriander.
KORAK 3
Tortilje segrejte v mikrovalovni pečici ali v nizki pečici, nato jih zavijte, da se ne posušijo. Tortilje postrežemo z mešanico fajite, fižolom, avokadom in kislo smetano, da si vsak pomaga sam.