Vegetarijanski fajitas

SESTAVINE

  • 400 g pločevinke črnega fižola, odcejenega
  • majhen šopek koriandra, drobno sesekljan
  • 4 velike ali 8-12 majhnih tortilj iz moke
  • 1 avokado, narezan na rezine, ali 1 manjši guacamole
  • 2 žlici kisle smetane

Za mešanico fajite

  • 1 rdeča in 1 rumena paprika, narezana na trakove
  • 1 žlica olja
  • 1 rdeča čebula, narezana na tanke kolobarje
  • 1 strok česna, zdrobljen
  • ½ žličke čilija v prahu
  • ½ žličke dimljene paprike
  • ½ žličke mlete kumine
  • 1 limeta, sok

PRIPRAVA

KORAK 1

Za pripravo mešanice fajita vzemite po dva ali tri trakove vsake barve popra in jih drobno sesekljajte. Dati na stran. V ponvi segrejemo olje in prepražimo preostale trakove paprike in čebulo, dokler se ne zmehčajo in začnejo rjaveti na robovih. Rahlo ohladimo in vmešamo sesekljano surovo papriko. Dodamo česen in kuhamo 1 minuto, nato dodamo začimbe in premešamo. Kuhamo še nekaj minut, da začimbe postanejo aromatične, nato dodamo polovico limetinega soka in začinimo. Prestavimo v posodo, pustimo vse sokove in pustimo na toplem.

KORAK 2

Črni fižol stresite v isto ponev, nato dodajte preostali sok limete in veliko začimb. Fižol premešajte okoli ponve, da se segreje in mu pomagate absorbirati vse okuse mešanice fajite, nato premešajte koriander.

KORAK 3

Tortilje segrejte v mikrovalovni pečici ali v nizki pečici, nato jih zavijte, da se ne posušijo. Tortilje postrežemo z mešanico fajite, fižolom, avokadom in kislo smetano, da si vsak pomaga sam.

Recommended Articles