Jesenska enolončnica iz rdečega krompirja in črnega fižola

Dobrodošli v svetu okusov! Ta tolažilna juha je zlitje tajske in mehiške kuhinje (dve naši absolutni ljubezni), kjer imate sestavine verjetno pri roki, in je v celoti narejena v enem loncu. Pa naredimo juho!

SESTAVINE:

2 žlički avokadovega olja (ali podobnega)
1 ½ skodelice narezane bele ali rumene čebule
3 stroki česna
1 žlička sveže mletega ingverja
1 srednji čili
1 majhen sladki krompir, narezan na kocke (na koži)
1-2 skodelice zelenjavne juhe
1 ½-2 žlički mlete kumine
1 žlička čilija v prahu (ali dodajte več po okusu)
1/4 žličke mletega koriandra (neobvezno)
1 pločevinka kokosovega mleka
1 skodelica bučnega pireja
1 pločevinka črnega fižola
2-3 žlice limetinega soka
Morska sol po okusu
3 skodelice sesekljane zelene

Navodila:

Segrejte velik lonec na srednji vročini. Ko se segreje, dodajte olje in čebulo ter prepražite do prosojnosti-približno 4-5 minut-občasno premešajte.
Dodajte sesekljan česen, ingver in čili ter nadaljujte s kuhanjem 1 minuto ali dokler ne diši. Dodamo na kocke narezan sladki krompir in dušimo 2-3 minute.
Dodamo na kocke narezan pečen paradižnik, juho (začenši z manjšo količino), kumino, čili v prahu in koriander (neobvezno) in zavremo. Zmanjšajte ogenj, da zavre, pokrijte in kuhajte, dokler se sladki krompir ne zmehča (približno 5-10 minut).
Dodajte kokosovo mleko, bučno kašo in odcejen črni fižol. Za konsistenco dodajte več juhe. Pokrijemo, vrnemo na vrelo in kuhamo 5-10 minut, da se razvijejo okusi.
Dodajte limetin sok (začenši z manjšo količino). Preizkusite okus in ga po potrebi prilagodite, tako da dodate še limetin sok za kislost, čili v prahu za toploto, kumino za dimljenost, koriander za cvetlične note / globino arome ali sol po okusu.
Primešamo sesekljano zeleno (neobvezno), pokrijemo in kuhamo na nizki temperaturi, dokler ne zveni (približno 3-5 minut).
Postrezite tako, kot je, ali z vašim najljubšim zrnom po izbiri.

Ohlajene ostanke hranite v hladilniku 4-5 dni ali v zamrzovalniku do 1 meseca. Segrejte v mikrovalovni pečici ali na štedilniku, dokler ni vroče, po potrebi dodajte več juhe, vode ali kokosovega mleka.

Recommended Articles