Najboljše pustolovščine na prostem v Evropi, ki jih lahko dodate na svoj seznam

Počitnice niso več le skok na letalo za poležavanje ob bazenu ali lovljenje žarkov na plaži. Daleč od tega. Dandanes vse več popotnikov išče pustolovščino življenja, ko pride čas počitnic. Čeprav opustiti vse, da bi se povzpeli na Mont Blanc, morda ni vaša predstava o zabavi, vas čaka še veliko več vznemirjenja. Samo poglejte si te neverjetne dogodivščine na prostem po Evropi.

Udarite po valovih v Comporti na Portugalskem

Ni vam treba skočiti na letalo za Avstralijo, da ujamete nekaj epskih valov; ne takrat, ko se s soncem obsijana obalna vasica Comporta na Portugalskem ponaša s svojim rajem za deskarje. S 30 miljami neokrnjene obale, stalnimi valovi skozi vse leto in zmernim podnebjem je ta sproščeni kraj čudovit kraj za deskanje tako za začetnike kot novince.

Če šele začenjate, obstajajo številne šole deskanja, ki poskrbijo za vse sposobnosti. In ob sončnem zahodu so palice s slamnato streho, ki obkrožajo plažo, popolno mesto za ulov sončnega zahoda; s kozarcem sangrije v roki, seveda.

Pojdite na sankanje v Big Pintenfritz v Švici

Za vrhunsko pustolovščino na prostem v Evropi ni nič boljšega od skakanja po najdaljšem sankališču v Evropi, Big Pintenfritz. Ta hitri, 15 km dolg tobogan, ki se nahaja v regiji Jungfrau v Švici, poteka od gore Faulhorn (2681 m) preko Bussalp do vasi Grindelwald.

Iskalci vznemirjenja boste imeli priložnost na izhodišču uživati v osupljivem panoramskem razgledu na švicarske Alpe; preden se poženejo proti cilju in uživajo v okusnem fondiju – in močni pijači za nagrado za njihov pogum!

Poletite z balonom nad Kapadokijo v Turčiji

Če vas ne moti, da se zbudite ob 4.30, potem je skok z balonom v Kapadokiji nepozabna avantura. Ta geološki fenomen v osrednji Anatoliji v Turčiji slovi po značilnih kamnitih kamnitih formacijah, ki so najbolje vidne iz zraka.

Veličasten let nad to eterično pokrajino ob zori vam omogoča, da vidite, kako se svetloba igra na stožčastih grozdih v dolini Monks, Göreme in drugod. Vsekakor ena za gram!

Pohod ob Črnih slapovih na Islandiji

Svartifoss (“črni slapovi” v angleščini) v narodnem parku Skaftafell na jugu Islandije je sanje vsakega ljubitelja narave; vredno je dolgega pohoda do tja. To naravno čudo, obdano s temnimi stebri iz lave, po katerih je dobilo ime, slovi po ostrih skalah in šesterokotnih bazaltnih stebrih, ki naj bi navdihnili islandske arhitekte.

To vključuje Guðjóna Samúelssona, ki je zasnoval cerkev Hallgrímskirkja v Reykjavíku. Sam pohod obsega 40 m vzpona na 1,5 km. Čeprav je na trenutke strma, ponuja veliko možnosti, da se ustavite in občudujete dih jemajoče razglede.

Pojditese potapljati z morskimi psi na Azorih

Manj stvari vam bo razbijalo srce kot srečanje iz oči v oči z Jawsom. Če pa obožujete morske pse, bi moralo biti potapljaško potovanje na Azore zagotovo na vrhu vašega evropskega seznama. Kot eno redkih krajev na svetu, kjer lahko plavate s sinjim morskim psom, ni čudno, da se ta skupina devetih portugalskih otokov imenuje »zadnji skriti zaklad Evrope«.

V poznih poletnih mesecih je ta raj za potapljače poln mant, mobul, lignjev in – če imate srečo – tudi kitov sperme.

Spite v mehurčku pod severnim sijem na Islandiji

Aurora Borealis – ali severni sij – je eden najbolj spektakularnih prikazov narave. Ni presenetljivo, da jih gledanje, kako plešejo po nočnem nebu, postane na seznamu mnogih ljudi. A čeprav obstaja nešteto koč in koč, kjer se lahko udobno namestite pod tem dih jemajočim naravnim fenomenom, nikjer ni tako edinstven kot prozoren steklen mehurček – ali Buubble.

Pozabite na razkošne hotelske apartmaje, saj vam ta nenavadna kupola omogoča, da dobesedno spite pod zvezdami in uživate v svoji zasebni predstavi tega osupljivega naravnega čudesa. Zdaj, kako je to za nočno lučko!

Recommended Articles