Kako načrtovati Baby Shower

Razmislite, kaj bi bilo všeč bodoči mamici. Je domača? Ali ima rada okusna kosila? Bi raje zajtrkovala v svoji najljubši kavarni? Seveda bodo vaš proračun, število gostov in celo vreme prav tako igrali vlogo pri tem, kakšna lokacija bo najboljša za baby shower. Razmislite o teh možnostih:

  • Dom (gostitelja ali bodoče mame): je zaseben in udoben. V kuhinji imate proste roke in vsi vedo, kje je kopalnica.
  • Restavracija ali kavarna: vse, kar morate storiti, je, da rezervirate mizo, in pripravljeni ste.
  • Prizorišče za zabavo: osebje prizorišča vam lahko pomaga urediti skoraj vse, kar potrebujete, lahko pa tudi prilagodite prostor z okraski.
  • Na prostem: Če imate v bližini slikovito lokacijo na prostem, je to lahko odlična možnost. Omislite si na primer piknik v čudovitem parku ali peko na žaru na plaži. Vsak gost je lahko prinesel krožnik hrane za skupno rabo.
  • Destinacija: uživajte v razvajanju v zdravilišču ali razmislite o hobijih bodoče mame. Če obožuje umetnost, bi lahko praznovanje otroka organizirali v rokodelski delavnici; če se ukvarja s športom, razmislite o izbiri kegljišča ali drsališča.

Kakorkoli že greste, če upoštevate osebnost bodoče mamice, ne morete zgrešiti.

Tema Baby Shower

Eden od prvih korakov pri načrtovanju otroške zabave je izbira teme. Za več tem in idej za otroško prho si oglejte orodje Pampers, kjer lahko brskate po številnih zabavnih in vznemirljivih temah in idejah za dekoracijo.

Teme pogosto odražajo osebnost bodoče mame, hkrati pa slavijo novorojenčka. Na primer, če ne poznate spola, lahko naredite motiv otroškega vozička. Če veste, da je dojenček punčka, potem bi lahko bila čudovita roza pravljica s torto iz pleničk iz gradu princese popolna. In če veste, da bodoča mamica pričakuje fantka, razmislite o tem, da bi imeli veliko modre barve pod tušem in torto s plenicami z vlakom. Tema otroškega tuša bo tudi usmerjala vrsto okraskov, ki bodo najbolje delovali.

Seznam gostov in vabila

Število gostov je odvisno od vašega proračuna in razpoložljivega prostora na prizorišču – in seveda od tega, koga bi bodoča mamica želela imeti tam. Tesno sodelujte z njo, da dokončate seznam gostov in datum tuširanja.

Ko izbirate datum, si zapomnite: nekaj rojstev za dojenčke poteka pred porodom, tako da ima bodoča mamica čas za uživanje in dobi prepotrebno čustveno podporo. Drugi tuši za dojenčke so načrtovani po porodu, tako da lahko prhanje služi tudi kot zabava ob srečanju z otrokom.

Prepričajte se, da se vabila za otroško prho ujemajo s temo in vključujejo tudi podrobnosti o registru otroka. Glede na to, ali boste izbrali tiskana vabila ali boste pošiljali elektronska, boste od bodoče mame potrebovali ulični naslov ali e-poštni naslov vsakega povabljenca ter polno ime gosta. Dobro je, da dobite tudi telefonsko številko vsakega gosta, da lahko povabilu sledite s klicem. Če ustvarjate dogodek na Facebooku, morda nimate vseh gostov na svojem seznamu prijateljev, zato bodočo mamo naredite tudi za “skrbnika”, da bo lahko dodajala ljudi na dogodek.

Pošljite vabila približno štiri do šest tednov pred tuširanjem in ustvarite seznam odgovorov, ko jih prejmete.

Osvežitev

Ni treba, da so osvežilne pijače za prho dojenčka zahtevne. Lahko najamete gostinca, prosite vsakega gosta, da prinese jed za skupno rabo, ali spečete preprost namaz iz sladic. Ne pozabite na pijačo! Prosite goste, da vas vnaprej obvestijo o morebitnih posebnih prehranskih potrebah.

Če bo baby shower organiziran na zabavi, vam lahko osebje pomaga pri izbiri hrane in pijače. Če gostite prhanje v restavraciji ali kavarni, lahko za vas pripravijo poseben obrok – gostje pa lahko preprosto izberejo z menija.

Igre Baby Shower

Otroško praznovanje se običajno konča po nekaj urah, a spomin na to priložnost bo bodoči mamici ostal vse življenje. Vprašajte jo, ali bi želela imeti nekaj iger ob rojstvu otroka kot del praznovanja. Če ste se odločili organizirati igre ob rojstvu otroka, razmislite o tem, koliko časa želite porabiti za igre, saj bo to vodilo, na koliko iger se boste pripravili. Poskrbite, da boste imeli zaloge, ki jih boste potrebovali za vsako igro, in nagrade za zmagovalce.

Register dojenčkov

Register otrok bo gostom pomagal vedeti, kaj lahko dajo bodoči mamici, kar bo resnično cenila. Bodoča mamica običajno sestavi register, vendar je pomembno, da imate vi kot gostitelj podatke o registru, da jih lahko dodate med vabila.

V zahvalo, ker ste prišli, vsakemu gostu ob koncu prhanja ponudite darila za zabavo, na primer uokvirjeno fotografijo bodočih staršev, dišečo svečo ali posebno otroško temo. milo.

Po tuširanju se bo bodoča mamica morda tudi zahvalila gostom za njihovo darilo. Kot organizator tuširanja lahko bodoči mamici pomagate pri pisanju in pošiljanju kratkih zahval. Za več napotkov o načrtovanju dragocenega praznovanja otroka si oglejte ta kontrolni seznam in preberite več o bontonu ob praznovanju otroka ter o tem, kaj je treba in česa ne.

Recommended Articles