SLOVENIJA POZIMI: POBEG V PRAVLJICO

Iščete letošnji zimski pobeg? Ne glede na to, ali se želite umakniti pred mrazom ali se želite potopiti vanj, vas v Sloveniji čaka odlična kombinacija gorske in obalne zabave! Od sanjskega Blejskega jezera do očarljive Ljubljane pa vse do Pirana na Jadranskem morju, tukaj so izbori za najboljše stvari, ki jih lahko počnete v Sloveniji pozimi in najboljše slovenske zimske aktivnosti!

Medtem ko sta Nemčija in Avstrija morda bolj znani destinaciji božičnih sejmov, ima Slovenija svoj delež čarobnih božičnih tržnic, tekmovanj in dogodkov, ki se jih je treba udeležiti!

Začnite z ljubljansko božično tržnico, ki prelepo prestolnico spremeni v čarobno pravljico. Všeč vam bo tudi božična tržnica na Blejskem jezeru, ki se nahaja ob jezeru in ima 25. decembra posebno svetlobno predstavo, imenovano Legenda o potopljenem zvonu. To si ne pozabite ogledati tudi, če nameravate božič preživeti na Bledu!

Druge velike slovenske božične tržnice so tudi tiste, ki jih pripravljajo Celje, Maribor in Radovljica.

Država Slovenija je tako rekoč sinonim za čudovite gradove, na snegu pa so še boljši! Na nekaterih se lahko udeležite posebnih sezonskih dogodkov (npr. Ples Blejskega gradu) ali pa preprosto uživate v lepoti teh arhitekturnih čudes v megli.

Ljubljana je v vsakem letnem času prevlečena sanjski kraj, a še posebej ljubka pozimi! Med veselimi božičnimi lučmi v decembru in romantičnim vzdušjem valentinovega. Eno mojih najljubših mest v Evropi, pridite pozimi, da se izognete gneči in uživate v dodatnih zimskih praznikih.

Recommended Articles