10 praktičnih načinov, kako se izboljšati

1. Osredotočite se na svoje prednosti

Ljudje pogosto razmišljajo o samorazvoju kot o “pokrivanju svojih šibkosti”, zaradi česar je proces bolj boleč. Samoizpopolnjevanje lahko pomeni tudi razvijanje naših talentov, postajanje odličnih v tem, kar radi počnemo, in veliko zabave!

2. Razbremenitev

Proces odstranjevanja nereda je proces opuščanja delov nas (in našega okolja), ki nam ne služijo več. Z odstranjevanjem nereda naredimo prostor za nove izkušnje in s tem novo zavest in rast. Postopek odstranjevanja nereda je lahko osvobajajoč in nam omogoča, da jasno vidimo, v katero smer želimo iti za svojo rast.

3. Zastavite si močna vprašanja

Vprašanja lahko zagotovijo pomembne vpoglede. Kako želite navdihniti druge? Po čem želite, da se vas spominjajo? Kaj bi vam vaš starejši jaz povedal o vašem samorazvoju?

Obstaja na stotine močnih vprašanj. Naj te najdejo.

4. Poiščite povratne informacije

Konstruktivne povratne informacije so kot “gumb za pospešitev”: zagotavljajo dragocene vpoglede, s katerimi lahko izboljšamo in bolje služimo drugim. Zaradi tega hitreje napredujemo, saj nam drugi razkrivajo tisto, česar ne vidimo. Povratne informacije nam omogočajo, da naredimo potrebne prilagoditve, sanjamo več in dosežemo več!

5. Sodelujte s partnerjem za odgovornost

Imeti odgovornega partnerja, na primer prijatelja ali trenerja, vam lahko zelo pomaga, da ostanete na dobri poti. Odgovornost je močan mehanizem, ki nam nežno pomaga napredovati in na koncu doseči želene rezultate.

6. Začnite z malim

Trajnostni napredek je dosežen z majhnimi, doslednimi koraki. Ni potrebe po velikanskih preskokih – tudi če so tudi možni, niso vedno najboljše mesto za začetek. Če oklevate, začnite z majhnim. Majhna dejanja ustvarjajo pozitivne zanke, ki nadalje ustvarjajo druge pozitivne zanke. Sprememba, ki jo želimo videti, se začne pri nas – in s prvim korakom.

7. Premikaj se naprej

Velikokrat je največja napaka, ki jo naredimo, ta, da obupamo nad procesom! Če se odločite za izziv in izboljšanje, vztrajajte pri tem. Učenje vključuje planote, trenutke veselja in padce. Vse to je del procesa. Pojdite naprej, korak za korakom!

8. Zavežite se radovednosti

Radovednost nas žene, da več raziskujemo, sprašujemo in stremimo k globlji modrosti. Radovednost se pojavi vsakič, ko prevzamemo tako imenovani “začetniški um” in poskušamo ponastaviti vse, kar vemo, da vidimo stvari, kot da bi bile prvič. To vedenje nam daje sveže vpoglede, brez pristranskosti in izkušenj do tistega trenutka, ki bi nas v nekaterih primerih lahko ovirale, namesto da bi nam pomagale.

9. Začnite se premikati

V zdravem telesu živi zdrav duh. Če ste osredotočeni predvsem na možganske aktivnosti, poiščite prostor za telesno vadbo. Če ste ljubitelj športa in ste vedno na prostem, poskusite najti čas za malo mirnosti in introspekcije. Kombinacija možganov in telesa (in duha!) daje najboljše dolgoročne občutke in nagrade.

Recommended Articles