Kako ostati zvest samemu sebi

Ostati zvest samemu sebi je stvar osebne integritete in samospoštovanja. Vključuje zavzemanje za lastne vrednote in ne popuščanje zahtevam ali pričakovanjem drugih. Zvest samemu sebi lahko vodi do neodvisnosti, samozavesti, sreče in sposobnosti učinkovitejšega krmarjenja skozi življenje, kar vodi do občutka izpolnjenosti, da ste svetu dali vse od sebe. Lahko je težko krmariti po življenju z osebno integriteto in občutkom samega sebe – še posebej, ko si mlad – a zvest samemu sebi lahko postaneš bolj izpolnjena kot oseba.

Delovanje z integriteto v družbenih situacijah

Govorite iskreno, ne glede na to, s kom govorite. Del tega, da si zvest samemu sebi, pomeni, da poveš tisto, kar dejansko misliš. Lahko je zelo mamljivo prepustiti se pritisku vrstnikov ali družbenim pričakovanjem in zgolj ponoviti mnenja drugih. Vendar se ljudje, ki so zvesti sami sebi, temu impulzu uprejo in pustijo vedeti svoje poštene misli in občutke (seveda ne da bi bili nesramni).

Ne zaničujte drugih, da bi sami izgledali bolje.

V družabnih okoljih je lahko mamljivo, da bi se zaljubili v ljudi, da bi bili videti duhoviti, pametni ali kul. Izogibajte se temu impulzu. Na primer, če vaša skupina prijateljev draži manj priljubljeno osebo, se ne pridružite draženju, da bi svoje prijatelje spravili v smeh. Namesto tega recite nekaj takega: “Mislim, da bi morali prenehati z zafrkavanjem, fantje.”

Obkrožite se s prijatelji z integriteto.

Ljudje, s katerimi se družimo, imajo velik vpliv na to, kdo smo kot ljudje, in težko je ostati zvest samemu sebi, ko vsi okoli tebe vplivajo ali pritiskajo na tebe, da si nekaj ali nekdo drug kot ti. Prijatelji, ki vas podpirajo, vam lahko sporočijo, če se obnašate, in vas lahko podprejo, ko greste skozi težke čase.

  • Prijatelje izberite pametno. Bodite blizu z resnično prijaznimi in prijetnimi ljudmi, ne z okrutnimi ali zaničujočimi. Poskrbite, da vas vaši prijatelji podpirajo in občudujejo, ker ste sami; če ne, se sprašujte o njihovih motivih in razlogih za vaša prijateljstva.
  • Prepričajte se, da imate prijatelje ali ožje družinske člane, ki vam lahko služijo kot mentorji za odgovornost za integriteto. Ta oseba bi vam morala pomagati, ko se morate posvetovati z nekom o sprejemanju odločitev v skladu z vašimi vrednotami.

Ne skrivajte svojega značaja ali preferenc.

Splošno pravilo je, da lahko zelo malo pridobimo, če zavajamo druge o tem, kdo ste ali kaj cenite. Ljudem, ki so zvesti sami sebi, je prijetno, da razkrijejo svoja resnična prepričanja in osebnost. Če menite, da morate prikriti dele svojega značaja, je možno, da niste zvesti sebi.

Recommended Articles