5 nasvetov o tem, kako se pozneje v življenju naučiti igrati tenis

Morda mislite, ker kot otrok ali celo kot najstnik niste igrali tenisa, je zdaj prepozno, da začnete. Resnica je, da lahko začnete igrati tenis v kateri koli starosti in je odlično za vaše fizično in duševno zdravje. Tenis je res šport, ki ga lahko igraš celo življenje.

Ne glede na starost lahko začnete igrati tenis in to je odlično za naše zdravje. Morda se sprašujete, kje začeti, kaj potrebujete in kako to storiti. Za začetek uporabite ta vodnik:

1) Ustrezna oprema

Za začetek igranja tenisa ne potrebujete veliko. Potrebujete le lopar in nekaj telovadnih oblačil, vključno s primernimi čevlji. Vsak komplet telovadnih oblačil bo primeren za tenis, zato vam ni nujno, da porabite veliko denarja. Tenis pa zahteva dobro delo z nogami, zato se boste morali prepričati, da imate dostojen par teniških čevljev. Izogibajte se tekaškim čevljem, saj ne nudijo opore za gleženj, ki jo potrebujete za hitro bočno gibanje.

2) Navodila za tenis

Ne glede na to, ali začnete igrati kot otrok ali v svojih 20-ih, 30-ih, 40-ih ali več, je vedno najbolje, da začnete z ustreznim poukom tenisa. Že od prvega dne boste želeli razviti dobre navade, saj je slabe navade težko spremeniti. Prav tako ne želite porabiti časa za nazaj.

3) Uporabite stroj za žogo

Ko boste spoznali osnove udarca iz forhend in backhand, boste želeli vaditi, vaditi, vaditi. Odličen način za izboljšanje udarca je najem stroja za žogice in preprosto vadbo vračanja žogic. Poslušajte svojega inštruktorja in uporabite stroj za žogo, da obvladate, kar se naučite.

4) Ne pojdite sami

Tenis je odličen družabni šport in od igranja s partnerjem se lahko res veliko naučiš. Poiščite nekoga, s katerim lahko igrate tedenske kroge. Vadite tako, da ena oseba nežno vrže 25 do 40 žog čez mrežo, medtem ko jih druga vrne, nato pa zamenjajte. Prav tako lahko vadite udarjanje žoge naprej in nazaj, kot bi to storili v igri, ali poskusite igrati igro.

5) Igrajte redno

To je ključno za izboljšanje v katerem koli športu ali karkoli, kar želite početi. Igrajte redno. Pojdite na ure tenisa in se nato igrajte s partnerjem in vadite vsak teden. Vaše mišice ga potrebujejo za kondicijo in mišični spomin. Vadite veščine, ki se jih naučite, in videli boste, da se iz tedna v teden izboljšujete. Klub je odličen kraj za to. Medtem ko ste pri tem, se ne pozabite zabavati!

Recommended Articles