6 preprostih načinov, kako biti bolj aktiven med službo

Fizično zdravje je pomembno, vendar je lahko tudi zastrašujoče. Preprosta odločitev, da boste vsakodnevno bolj aktivni, je občudovanja vreden korak v pravo smer – in obstajajo obvladljivi, realistični načini, kako narediti proces veliko bolj gladek.

“Biti fit ni destinacija, ampak življenjski slog.”

1. Uporabite stoječo mizo

Če delate v pisarni, boste morda opazili, da se ob koncu dneva počutite togi in počasni. Stoječa miza bi lahko to spremenila. Če lahko stojiš, uporabljaš veliko več mišic kot pri sedenju. Če lahko stojite – ali vsaj vstanete vsakih 30 minut ali približno, da se pretegnete in hodite – lahko zmanjša tveganje za prezgodnjo smrt.

Bolj bi se morali zavedati gibanja med delom. Ne sedite ves čas.

2. Pojdi po stopnicah

Tako kot je bolje stoje kot sedenje, je hoja boljša kot stoje – in hoja z naklonom je še boljša. Priporočeno je, da čim večkrat preskočite dvigalo in uporabite stopnice.

Preprosto, hoja po stopnicah je preprost način za kurjenje več kalorij in krepitev mišic nog.

3. Vključite svoje mišice na prefinjene načine tekom dneva

Obstaja veliko majhnih, enostavnih načinov za aktiviranje mišic, ki jih lahko izvajate kjer koli in kadar koli. Lahko postaneš kreativen in delaš počepe s svojega stola.

Ta nasvet ni izključno za pisarne. Na kuhinjskem pultu lahko delate spremenjene sklece, ko na primer čakate, da se vaša hrana skuha. Tudi nekaj tako preprostega, kot je stojenje na eni nogi, medtem ko si umivate zobe, bo izboljšalo ravnotežje, kar je bistveno za vaše splošno zdravje.

4. V službo hodite ali pojdite s kolesom

Aktivna vožnja lahko dela čudeže na vašem splošnem zdravju, tako fizičnem kot psihičnem. Vsak napor, ki vas spodbudi k gibanju in dihanju – pa naj gre za tečaj kickboksa ali 30-minutni sprehod do pisarne – ima merljive koristi za vaše možgane in telo.

5. Sedite na žogi za upor.

Sedenje na žogi za upor je odlično za vašo držo in vas bo spodbudilo k gibanju in raztezanju. Uporaba odporne žoge je še posebej koristna, če delate od doma – ali celo ob koncu tedna popoldne, ko gledate televizijo.

6. Izgubite miselnost »vse ali nič«, ko gre za vadbo.

Nekaterim se vadba niti ne zdi vredna, če nimajo časa, želje ali energije za vadbo do izčrpanosti.

Vendar je ta perspektiva resnično narobna. Možno je, da lahko s kratkimi in intenzivnimi vadbami sprožite enake spremembe v svojem srčno-žilnem sistemu kot z daljšimi vadbami, kot poroča Men’s Health.

Ne mislite, da potrebujete eno uro za vadbo, tudi 10 do 15-minutna vadba ima korist. Če ne morete slediti (intenzivnejše vadbene rutine), ker se ne morete umestiti v čas, je smiselno uporabiti kratko, a učinkovito strategijo in nekaj doseči iz nič.

Če si lahko med odmorom za kosilo vzamete le kratek čas, je dokazano, da že samo 10-minutni sprehod na dan spodbuja telesno pripravljenost ter zmanjša stres in tesnobo.

Recommended Articles