Kiropraktična oskrba vam nudi resničen popravek – ne le začasno olajšanje

Med ljudmi, ki iščejo alternative za lajšanje bolečin v hrbtu, večina izbere kiropraktično zdravljenje. Približno 22 milijonov Američanov letno obišče kiropraktike. Od tega jih 7,7 milijona ali 35 % išče lajšanje bolečin v hrbtu zaradi različnih vzrokov, vključno z nesrečami, športnimi poškodbami in raztezanjem mišic. Druge pritožbe vključujejo bolečine v vratu, rokah in nogah ter glavobole.

Kaj je kiropraktična oskrba?

Kiropraktiki uporabljajo praktične manipulacije hrbtenice in druga alternativna zdravljenja. Teorija je, da bo pravilna poravnava mišično-skeletne strukture telesa, zlasti hrbtenice, omogočila telesu, da se ozdravi brez operacije ali zdravil. Manipulacija se uporablja za obnovitev gibljivosti sklepov, omejenih zaradi poškodbe tkiva, ki jo povzroči travmatični dogodek, kot je padec, ali ponavljajoči se stres, kot je sedenje brez ustrezne podpore za hrbet.

Kiropraktično zdravljenje se uporablja predvsem kot alternativa za lajšanje bolečin za mišice, sklepe, kosti in vezivno tkivo, kot so hrustanec, ligamenti in kite. Včasih se uporablja v povezavi s konvencionalnim zdravljenjem.

Kaj vključuje kiropraktično zdravljenje bolečin v hrbtu?

Kiropraktik najprej vzame anamnezo, opravi fizični pregled in lahko uporabi laboratorijske teste ali diagnostično slikanje, da ugotovi, ali je zdravljenje primerno za vašo bolečino v hrbtu.

Načrt zdravljenja lahko vključuje eno ali več ročnih prilagoditev, pri katerih zdravnik manipulira s sklepi z uporabo nadzorovane, nenadne sile za izboljšanje obsega in kakovosti gibanja. Številni kiropraktiki v načrt zdravljenja vključujejo tudi prehransko svetovanje in vadbo/rehabilitacijo. Cilji kiropraktične oskrbe vključujejo obnovo funkcije in preprečevanje poškodb poleg lajšanja bolečin v hrbtu.

Kakšne so koristi in tveganja kiropraktične oskrbe?

Manipulacija s hrbtenico in kiropraktična oskrba na splošno veljata za varno in učinkovito zdravljenje akutne bolečine v križu, vrste nenadne poškodbe, ki je posledica premikanja pohištva ali reševanja. Akutna bolečina v hrbtu, ki je pogostejša od kronične bolečine, ne traja več kot šest tednov in se običajno izboljša sama od sebe.

Raziskave so pokazale tudi, da je kiropraktična nega koristna pri zdravljenju bolečin v vratu in glavobolov. Poleg tega se lahko osteoartritis in fibromialgija odzoveta na zmeren pritisk, ki ga uporabljajo tako kiropraktiki kot izvajalci masaže globokih tkiv.

Recommended Articles