5 razlogov za zgodnje spanje

Ali radi ostanete pokonci pozno in čim spite čim dlje? Morda boste želeli prestaviti budilko, da se v prihodnje izognete znatni škodi za vaše splošno zdravje. Zgodnje spanje vsako noč in rutina spanja imata veliko prednosti. Izvedite več v nadaljevanju!

Če nimate težav z nespečnostjo, je koristi, da bi malo več spali, številno. Celoten spanec vam lahko močno pomaga pri spominu, razpoloženju, zdravju srca in ožilja, hujšanju in vzdrževanju, motoričnih funkcijah, delovnih zmogljivostih in športnih zmogljivostih.

Oglejte si naslednjo raziskavo o tem, kako lahko z obračanjem biološke ure zaščitite svoje zdravje – nato preberite iz petih zdravih razlogov, da se zgodaj odpravite spat, ter nekaj preprostih nasvetov o tem, kako hitro zaspati, od danes zvečer!

Nočne ptice imajo večje tveganje za nekatere motnje

Nočne sove imajo 10 -odstotno večje tveganje za smrt prej kot ljudje, ki gredo spat zgodaj zvečer, poroča študija univerze Surrey v Veliki Britaniji. Kako to? Spreminjanje telesne ure nazaj ima tako psihološki kot fiziološki učinek na vaše vedenje – počutite se bolj pod stresom, kasneje jeste (zato shranite več kalorij) in pozneje ne telovadite.

Najbolj razkošna zdraviliška in hotelska doživetja za razvajene mladiče po vsem svetu
Če želite popraviti svoj sistem in zmanjšati tveganje za nastanek srčno -žilnih in nevroloških motenj, začnite vsako noč več ur hoditi eno uro prej, dokler telo ni navajeno zaspati ob običajnem času. Naslednje jutro raziskovalci pravijo, da je zelo pomembno, da takoj, ko se zbudite, preživite nekaj minut pri naravni svetlobi – ta izpostavljenost bo utrdila spremembo, ki ste jo uredili za telesno uro, in vam pomagala, da se boste med. dan in ponoči bolje spite.

Zgodnji zajtrk je bolj zdrav

Prej ko jeste zajtrk, manjše je tveganje za sladkorno bolezen. Študija Univerze v Illinoisu v Chicagu je pokazala, da so imeli ljudje, ki so pravočasno vstali in jedli zdrav obrok med 7. in 8.30 zjutraj, nižji ITM ter sčasoma izboljšali simptome sladkorne bolezni in/ali zmanjšali tveganje za nastanek bolezni. Po drugi strani pa ljudje, ki so pozneje spali in zajtrkovali med 7.30 in 9. uro zjutraj, niso opazili izboljšanja BMI ali obstoječih simptomov sladkorne bolezni in niso zmanjšali tveganja za razvoj bolezni, če je še niso imeli.

Pomanjkanje spanja poveča tveganje za Alzheimerjevo bolezen

Po podatkih NIH lahko izguba spanja za eno noč povzroči 5 -odstotno povečanje možnosti za nastanek Alzheimerjeve bolezni. Razlog je povečanje beljakovin beta-amiloida, ki se lahko združi in tvori plak v regijah talamusa in hipokampusa v možganih (deli, ki so občutljivi na Alzheimerjevo bolezen). Več ko spite, manj tvegate.

Pomanjkanje spanja povzroča vnetje

Spanje manj kot sedem ur na noč lahko povzroči vnetje v vašem sistemu, kar lahko vodi do bolezni. Študija je tudi pokazala, da lahko zaradi pomanjkanja spanja postanete bolj občutljivi na čustveni stres, kar povzroči možne konflikte v vaših odnosih.

Zgodnje spanje izboljša za vaš urnik spanja

Zgodnje spanje lahko uravnava urnik spanja. Ko ugotovite, da je vaše telo določilo količino potreb po spanju, se boste lahko vsako jutro naravnost prebudili ob pravem času – ne boste se več počutili omamljene, ko boste zamujali v službo.

Smo te prepričali, da bi morali iti spat prej?

Recommended Articles