7 življenjskih prednosti igranja tenisa

Ne glede na to, ali še nikoli v življenju niste vzeli v roke teniškega loparja ali pa se je vaš z leti pobral nekaj prahu, nikoli ni prepozno, da vstopite v igro in izkusite prednosti igranja tenisa!

Popolna družabna dejavnost

Tenis lahko igrate kot dvojice ali posamezno, v vsakem primeru pa morate igrati z drugo osebo. Možnost druženja z nasprotniki in partnerji je velika prednost igre! Prav tako ste v bližini drugih, ki imajo podobne interese in cilje, kar je fiziološko zelo koristno. To je odličen način za mlade igralce, da sklepajo prijatelje in razvijajo svoje socialne veščine.

Povečana možganska moč

Pomislite na tenis kot na hrano za možgane brez kalorij! Igranje tenisa lahko izboljša kritično mišljenje, mentalno budnost in taktično razmišljanje, tako da vzpostavi povezave v možganih.

Tenis pomaga tudi pri uravnavanju serotonina – možganske kemikalije, ki je povezana s funkcijami, kot so cikel spanja, apetit in vaše čustveno stanje.

Boj in preprečevanje bolezni

Tenis pomaga vzdrževati vaš lipidni profil in ohranja nizek holesterol. To lahko zmanjša vaše možnosti za možgansko kap, hipertenzijo in srčno-žilne težave.

Izboljšana agilnost, prožnost in ravnotežje

Ste že kdaj gledali tenis na televiziji in se igralci nenehno raztezajo in segajo, da bi obdržali žogo v igri? Tenis je šport, kjer se nenehno premikate, spreminjate smer in raztezate svoje telo. Z rednim igranjem tenisa boste opazili tudi izboljšanje agilnosti in gibljivosti.

Izguba teže

Tenis je odlična kardio vadba, še posebej, če igrate singles. Nenehno tečete, se vrtite, raztezate in premikate vsak centimeter svojega telesa.

Po podatkih ameriškega dietetskega združenja lahko rekreativni igralci pokurijo od 600 do 1.320 kalorij na dvourne samske seje, medtem ko lahko tekmovalni igralci pokurijo od 768 do 1.728 kalorij.

Lajšanje stresa

Vsi se v življenju srečujemo s stresom, vendar je tenis čudovit način za boj proti temu stresu! Težava pri preprostem teku ali skakanju na eliptiki je v tem, da imate še vedno možnost, da svojemu umu pustite dirkati: »Kaj bom naredil za večerjo? Koliko kalorij pokurim? Do konca tedna imam še toliko dela, v službi imam ogromen rok.” Seznam se nadaljuje.

Ko igrate tenis, se vaš um prisili, da se osredotoči na opravilo, ki je pri roki, namesto da bi se osredotočil na stres in neskončne sezname opravil. Pomislite na to kot na majhen dopust za svoje možgane!

To je življenjski šport

Za razliko od večine športov se tenis lahko igra v kateri koli starosti. Ne vidite veliko 60, 70 ali celo 80-letnikov, ki igrajo nogomet ali tečejo gor in dol po nogometnem igrišču. Toda mnogi upokojenci še vedno igrajo in uživajo v igri tenisa.

To je igra, ki jo je mogoče enostavno igrati s prijatelji in prijatelji vseh starosti in vseh stopenj telesne pripravljenosti!

Recommended Articles