Kako se osredotočiti in povečati razpon pozornosti?

Se sprašujete kako premagati svojo nagnjenost k večopravilnosti in se osredotočiti na eno stvar naenkrat. Kako od številnih opravil, ki so pred vami, se odločiti za eno, na katero se popolnoma osredotočiti? Kako veste, kam usmeriti svojo energijo in pozornost? Kako določiti eno stvar, ki se ji morate zavezati?

Obstaja več načinov za iskanje fokusa, saj je potrebno individualno presoditi kaj ustreza vsakemu posamezniku. 

Nekaj ​​nasvetov za to:

  • Zaprite brskalnik in e-poštni program. Če morate delati v brskalniku, se prepričajte, da ni odprt noben zavihek ali okno, razen tistega, ki ga nujno potrebujete.
  • Izklopite vsa obvestila. Poskusite se osredotočiti, medtem ko vas nekaj obvešča o dohodni e-pošti ali twitu ali posodobitvi Facebooka.
  • Izklopite internet. Izklopite povezavo, izključite usmerjevalnik ali še najbolje, pojdite na mesto, kjer ni interneta. To je absolutno najboljši način za iskanje fokusa.
  • Zaprite vse programe in okna, razen tistih, ki jih potrebujete za to eno nalogo.
  • Počistite svojo mizo. Za to vam ni treba porabiti cel dan – vse pospravite v predal ali dajte v škatlo, da jih pozneje razvrstite. Ne obremenjuj se s tem zdaj. Pravzaprav se ne obremenjujte z ničemer – ne skrbite za popolno nastavitev ali popoln zvezek za pisanje ali popolno karkoli.
  • Priključite slušalke. Če imate okoli sebe ljudi, ki bi vas lahko zmotili, je nošenje slušalk in predvajanje dobre, mirne glasbe popolno.
  • Uporabite preprost program. Za pisanje so mi všeč urejevalniki navadnega besedila (TextEdit, TextWrangler) ali pisni programi, ki blokirajo vse (OmmWriter, WriteRoom). Brez motenj.

Ko imate to okolje (in za njegovo nastavitev ne bi smeli porabiti več kot nekaj minut), nadaljujte s svojo nalogo. Naredite samo to eno nalogo. Ne preklopite na drugo nalogo.

Recommended Articles