Najlepše pohodniške poti Slovenije

Slovenija ima množico izjemno lepih pohodniških poti. Katerega bi izbrali?

Slovenija je pohodniški raj

Slovenija je dežela s tisoči poti, ki vas vabijo na doživetje aktivnih dogodivščin. Pohodništvo in plezanje imata posebno mesto v srcih Slovencev.

Slovenija je prepletena s pohodniškimi potmi. Pestra ponudba zanimivih in raznolikih poti bo navdušila vsakega pohodnika. Na teh poteh lahko spoznate tako alpske doline kot skrivnostni gorski svet. Očarale vas bodo tudi idilična slovenska vzpetina in ravnine. Najboljši način, da doživite pestro pokrajino Slovenije, od gorskih vrhov do obale, od ravnic do strmih pobočij, so slovenske poti na dolge proge. Nekatere etape teh poti so zaradi svoje lepote še posebej vznemirljive. Odkrijte zanimive poti z izjemnimi razgledi in doživetji, ki vam bodo še dolgo ostala v srcu.

Po etapah prehodite celotno Slovenijo

Za najlepše veljajo dolge poti, ki prečkajo slovenske pokrajine. Nekateri med njimi tečejo skozi druge evropske države in gredo skozi Slovenijo. Naj vam v mislih ostanejo čudovite podobe zelenega podeželja in se srečajte s slovensko naravo, kulturo in kulinariko od Alp do morja, od kristalno čiste Soče do zasanjane Mure. Najdaljša pot, ki poteka po celotni Sloveniji, predstavlja državo od slikovitega Pohorja preko mogočnih alpskih vrhov do obale.

Preko Bele krajine

Pot preko Bela krajina vam bo razkrila gostoljubni in barvit svet jugovzhodne Slovenije. Občutite edinstven utrip dežele belih brez ob reki Kolpi in spoznajte njene zanimive legende in običaje od Semiča do Metlike.

Zasavska dolgoproga

Od vinorodnega okoliša Bizeljsko do vrha Kuma vodi Zasavska pot na dolge proge. V hribovitem delu Posavja vas čaka posebno doživetje v značilnih repnicah, kleteh za vino in pridelki, izklesani iz kremena. Pot nato vstopi v zasavske hribe in doline in vas vodi mimo geometričnega središča Slovenije nad vasjo Vače.

Čez Pohorje na Koroško

Pojdite na izlet iz Maribora čez Pohorje na Koroško. Pot je del Slovenske planinske poti. Uživajte med zelenimi gozdovi, slikovitimi šotnimi barji in rečnimi brzicami. Ena izmed zanimivosti so Lovrenška jezera, okrepčate pa se lahko tudi v enem od številnih koč na poti.

Recommended Articles