Kako uravnotežiti dve službi naenkrat

Ljudje se za dve službi odločajo iz več razlogov. Morda boste želeli pridobiti izkušnje in spretnosti na drugem področju ali pa bi želeli zaslužiti več za financiranje želenega življenjskega sloga. Ne glede na vaše razloge se lahko vaše življenje spremeni, ko se lotite druge službe.

1. Upravljajte svoj čas

Učinkovito upravljanje časa je lahko najpomembnejša komponenta uspešnega dela dveh delovnih mest. Za pomoč pri upravljanju svojega časa morate:

Investirajte v dnevni načrtovalec

Pisanje dnevnih nalog v dnevnem načrtovalcu je bistveno, če delate v dveh službah. Če je vaš urnik še posebej natrpan, vložite v dnevni načrtovalec, ki predvideva manjše časovne presledke, da boste lahko podrobno načrtovali svoj čas. Priporočljivo je, da svoj teden načrtujete vnaprej, da boste lahko prepoznali morebitne konflikte in jih proaktivno obravnavali.

Poenostavite vsakodnevna opravila

Morda boste morali pri dveh opravilih čim bolj poenostaviti vsakodnevna opravila. To lahko vključuje zamenjavo vožnje v telovadnico s tekom, kuhanjem in zamrzovanjem velikih količin hrane čez vikend ali pripravo enostavnejših obrokov med tednom. Sestavine lahko na primer dodate v svoj počasni kuhalnik, preden zjutraj odidete od doma in se vrnete k že pripravljeni enolončnici.

Naredite sezname opravil

Pomembno je, da zmanjšate skrb glede prihodnjih nalog. Pri vsakem opravilu imejte seznam opravil in označite opravila, ko jih dokončate, da preprečite zmedo med opravili ali odlašanje, ker niste organizirani.

2. Previdno izberite drugo delo

Če ste se odločili za drugo službo, dobro premislite, kakšnemu delu ste se pripravljeni posvetiti. Upoštevajte naslednje:

Denar

Mnogi ljudje želijo prevzeti drugo službo zaradi denarnih skrbi. Če je to vaš razlog, boste morda lahko svoje trenutne spretnosti unovčili za drugo službo. Na primer, učitelj lahko ponudi zasebne ure ali novinar lahko dela kot svobodni pisatelj. Če obstoječe veščine uporabite za drugo službo, obstaja velika verjetnost, da boste zaslužili več, kot če bi začeli službo brez predhodnih izkušenj.

Nove veščine

Vaša glavna motivacija pri pridobivanju druge službe je lahko učenje novih veščin. Če je tako, izberite drugo službo, ki ustreza enemu od vaših interesov in vam bo pomagala pri učenju novega nabora veščin, ki bi lahko vodila do novih priložnosti.

3. Upravljajte svoj denar

Ko zaslužite dodaten denar, poskusite pametno porabiti. Pripravite proračun, v katerem zabeležite dodatne stroške, ki jih imate zaradi druge službe, kot so stroški prevoza na delo, dodatni obroki s seboj ali davki, in to odštejte od dodatnega dohodka. Preostanek je nujno za dolg, ki ga odplačujete, ali finančni cilj, za dosego katerih dela. Tako bosta oba dosegla svoj cilj in bosta lahko videla, da se tvoje trdo delo poplača.

4. Poskrbite zase in ljubljene

Za prevzem druge službe in ohranjanje uravnoteženega življenjskega sloga je potrebna disciplina. Če želite ohraniti natrpan urnik, morate poskrbeti, da ostanete zdravi.

Nadaljujte z vadbo

Če vaš urnik postane bolj zaseden, je pomembno, da ostanete aktivni, če je le mogoče. Morda boste morali spremeniti svoj režim vadbe, da se prilagodite novemu urniku. Urno vrtenje v telovadnici trikrat na teden, na primer, bo morda treba nadomestiti z vajami, ki jih lahko izvajate doma, kot sta tek ali joga. Poleg vadbe naredite manjše spremembe, kjer lahko, na primer po stopnicah namesto z dvigalom.

Jej zdravo

Pomembno je, da uživate hranljivo hrano, še posebej, če morate dalj časa vzdrževati energijo pri dveh službah. Če želite to narediti, boste morali dobro načrtovati. Lahko skuhate večje obroke in jih zamrznete, se odločite za hitrejše načine kuhanja, kosilo vzamete s seboj in na obeh delovnih mestih ohranite zdrave prigrizke, kot sta sadje in oreščki.

Vzemi odmor

Če je mogoče, si vzemite vsaj en dan v tednu prost od dela, da si odpočijete telo in duha. Če vaš urnik dopušča le nekaj ur sprostitve na teden, izklopite telefon in v tem času ne razmišljajte o službi. Pomladitev duha in telesa je bistvenega pomena za dobro opravljanje obeh delovnih mest in za ohranjanje uravnoteženosti.

Vzemite si čas za prijatelje in ljubljene

Tudi če imate natrpan urnik, si vzemite čas za prijatelje in družino. Na koncu srečno in uravnoteženo življenje vključuje močno podporno mrežo in zdrave odnose.

Dovolj spanja

Če želite biti uspešni pri ohranjanju dveh delovnih mest, boste morali dovolj počivati. Čeprav je morda mamljivo preživeti čas ponoči in se sprostiti ob knjigi ali Netflixu, poskusite spati vsaj sedem ur na noč.

Recommended Articles